Diagnostiek
Hier vind je de informatie over het proces rondom diagnostisch
onderzoek, dit om vast te stellen hoe ik je zo goed mogelijk van dienst kan zijn.
Start
Bij de start van een traject wordt er een inventarisatie van de klachten en problemen vastgesteld. Soms vraagt iemand zich af of er sprake is van een bepaalde diagnose of ontstaan er gaandeweg vermoedens. Dan kan het zinvol zijn om met elkaar te besluiten om psychodiagnostisch onderzoek te (laten) verrichten.
Binnen mijn praktijk kan ik psychodiagnostisch onderzoek verrichten bij kinderen en jeugdigen met enkelvoudige en matig complexe problematiek. Er wordt altijd per situatie bekeken of deze onderzoeksvragen bij mij verder onderzocht kunnen worden. Ik bied zowel classificerende als structurele diagnostiek en ook procesdiagnostiek volgens het biopsychosociale werkmodel.
Onderzoek richt zich op cognitieve capaciteiten, emotionele intelligentie, sociale ontwikkeling, emotionele ontwikkeling, persoonlijkheid, neuropsychologie met extra aandacht voor differentiaal diagnostiek.
Screening
Als een aanmelding binnen komt neem ik contact op voor een telefonische screening. De screening is bedoeld om de zorgvraag en verwachtingen goed in kaart te brengen en een goed oordeel te vormen of ik de hulpvraag op adequate en verantwoorde wijze in behandeling kan nemen. Vanuit de screening wordt overgegaan naar de intakefase en start de aanmelding.
Aanmelding
Bij aanvang wordt u via e-mail een vragenlijst toegestuurd, deze is bedoeld voor kwaliteitsmeting/routine outcome monitoring (ROM) als eerste meetmoment.
Intake (90 minuten)
Afronding met een adviesgesprek, waarin een behandelovereenkomst wordt opgemaakt. Na akkoord start de diagnostiek- en/of behandelfase.